Sjokolade er løsningen. På alt.

Jeg har hatt noen svært urolige netter i det siste igjen, våknet mye og har kjent på en veldig vond kropp. Det sliter på denne lange kroppen at den er så mye i ro, hjelper jo heller ikke at jeg er på mitt aller tyngste noensinne. Jeg prøver virkelig å gå ned i vekt, men det er tungt. Jeg er vel kanskje ikke helt innstilt på å forandre så ekstremt mye på kostholdet mitt heller, men søtsaker i hverdagen har jeg sluttet med. En plass må man jo begynne. Rom ble ikke bygd på en dag. 

Jeg har veldig ofte brukt mat, eller mest søtsaker og bakeverk som medisin, og det har satt sine spor. Har det egentlig fungert å trykke i seg et wienerbrød eller en Japp på rekordtid når jeg har følt meg trist? Eller glad? Eller sint? Absolutt ikke. 
 

Det har vært en hånd som konstant fyller på med  noe søtt og usunt, og en hånd på den største valken på magen for å virkelig få følelsen av suksess. Et kraftig grep over alt det fettet som har samlet seg opp de siste årene. Minne meg selv på hvor stor jeg har blitt, og hvor mislykket jeg er. Oppskriften på nedtrykt selvfølelse har du altså der. Anbefales overhodet ikke. 
 

Jeg har nok bestandig vært overvektig ifølge BMI kalkulatoren, men akkurat den utregningen der bryr jeg meg fint lite om. Jeg har en kraftig benbygning og jeg vil heller ha noen kilo ekstra, jeg trives best med det. For meg handler det ikke om å være tynn, men jeg vil klare å bevege meg som tidligere. Jeg vet at min idealvekt  er ca 15-20kg unna, da kan jeg leke litt fjellgeit langt inne i skogen uten at jeg har store problemer med å bevege meg. 

 

Ryggen og hofta griner etter en lettere hverdag og jeg har lovt meg selv å gå ned, slutte med den selvskadingen av å tilføre meg enda flere overflødige kilo. Det bare kommer til å ta litt tid. 

 

I går så jeg en overskrift om at det var noen som hadde funnet et eller annet i en eple. Og som den raringen jeg er kommer jeg ikke til å spise eple på en god stund. Uansett om jeg ikke leste artikkelen, og bare dømmer fra overskriften så er skaden allerede gjort. 
Fant en åme i brokkolien min for et halvår siden, det skal gå enda et halvår til før jeg klarer å spise brokkoli igjen. Minst. Og det er min favoritt grønnsak. 

 

Det er vel best å holde seg til sjokolade.. 

Nei-nei-nei, jeg mener gulrot. Det er best å spise gulrot. 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg