I dag har jeg lekt meg på kjøkkenet og pønsket ut en oppskrift på disse små nydelige røde gran konglene. Det er så vakkert å se på store gamle gran trær som er pyntet med bittesmå lekre røde blomster, eller kongler som det egentlig er.
Jeg har skrevet om de tidligere her Vilt og spiselig
Jeg er jo ingen kokk, og kjøkkenet er egentlig ikke en plass jeg er så mye på, men jeg liker å leke meg frem til gode smaker av nyttevekster. Er det noe jeg elsker så er det å finne nyttevekster i naturen, det er så mye godt vi kan sanke omtrent året rundt. Dere som har fulgt bloggen min en stund, dere vet at jeg har en god del utfordringer med den psykiske helsen min, og dette er påfyll for meg.
Kongle marmelade
100g kongler
100g sukker
1,5 dl vann
3 ss daddel sirup (Basra Date Syrup – selges på innvandrerbutikk)
1/2 ts kanel
skall og saft av 1 grapefrukt
Jeg kokte sammen alt unntatt kongler i en kjele og lot det stå og småkoke i ca 2 timer. Etter jeg hadde avkjølt en kort stund tilførte jeg konglene.
Ved første forsøk kokte jeg konglene sammen med det andre og da ble konglene uspiselig etter min smak, så jeg tror ikke de egner seg så godt til koking.
Jeg smakte akkurat på den nå med brie og blåmuggost, og om jeg skal si det selv så smakte det helt himmelsk. Den daddel sirupen gjør det for meg, jeg elsker den i en kopp varm te, men det kan sikkert droppes og bare øke sukkermengden eller tilføre en annen type sirup.
Nyt marmeladen, og gi meg gjerne tilbakemelding på om du likte den.
Klem Nina
Det så jo helt nydelig ut. Har tenkt å prøve meg på noe lignede, men ting tar tid 🙂
Det var veldig godt 😊 Gleder meg til å se hva du skal prøve med disse deilige konglene 😁
Legger du bare konglene oppi etter å ha kokt det andre, da eller? – Eller kokes disse for seg før du blander de med det andre?..
Disse konglene egner seg ikke til koking, så jeg la de rett oppi laken etter den var litt avkjølt.